قدس آنلاین: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود : جلسه امروز، باعث شد بستر سیاسی و حقوقی مرور شود.
صالحی ادامه داد : فعلا چند قدم جلو رفتیم؛ بحث غیر قابل توجیه که آنها اول شروع کنند یا ما اول شروع کنیم و اینکه از چنین مرحله ای عبور کردیم، نویدبخش است.
وی تصریح کرد: بن بست درحال شکسته شدن است؛ ظاهرا بن بست اولیه (برسرآغاز کننده اقدامات) شکسته شده و این همانطور که عرض کردم نوید بخش است.
وی تصریح کرد: وقتی وارد مرحله فنی می شویم، یعنی مسئله دارد به گونه ای مدیریت می شود که آن بحث «اول تو، اول تو»، دارد دور زده می شود.
صالحی افزود: عده ای در کشور معتقدند که (انرژی) هسته ای اساسا برای چه می خواهیم و عده ای می گویند باید هسته ای شویم. ولی اگر به قبل از انقلاب بر گردیم، در آن زمان توصیه شده بود که ایران باید در عرض 20 سال، 20 نیروگاه مثل نیروگاه بوشهر داشته باشد؛ این توصیه براساس توجیهات اقتصادی و دیگر (ملاحظات) سبد انرژی انجام گرفته بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: بحث هسته ای سیاسی شده و متاسفانه همه به آن از دریچه سیاسی نگاه می کنند. در دنیا، 400 راکتور در حال فعالیت است که 390 گیگابایت برق تولید می کند.
وی ادامه داد: 109 راکتور دیگر برنامه ریزی شده و 329 نیروگاه دیگر پیشنهاد شده است؛ پس جهان دارد به همان سمت می رود. چین در حال ساخت 47 نیروگاه و ده ها راکتور دیگر است. کانادا گفته باید تا سال 2050 میلادی بر تولیدات انرژی هسته ای مان بیافزاییم.
صالحی درباره بودجه صنعت هسته ای کشور گفت: کل بودجه ی هزینه شده در صنعت هسته ای، در سی سال گذشته، هفت میلیارد دلار شده است که سالی به طور متوسط 230 میلیون دلار می شود و در دل این 230 میلیون دلار، یک نیروگاه بوشهر است که پنج میلیارد دلار ارزش دارد.
به گفته صالحی، ارزش افزوده ای که نیروگاه بوشهر ایجاد می کند، معادل سالی 600 میلیون دلار برق صادراتی است، یعنی در 10 سال می تواند هزینه ها را بر گرداند در حالی که عمر نیروگاه 60 سال است.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان تاکید کرد: بحث چالش ما با غرب، هسته ای نبود؛ از روزی که انقلاب شد، چالش ما با غرب شروع شد. آقای آنتونی بلینکن گفته بود چین دشمن ماست، تحلیلش این بود که نظمی که بعد از جنگ جهانی دوم برقرار کردیم، دارد در آن اخلال می کند.
نظر شما